Sales

Na het produceren van producten, blijven verkoop en presentatie de kernactiviteiten binnen Uw bedrijf. Een degelijk product produceren geeft geen enkele garantie meer tot het behalen van succes. Zo zijn termen als Product placement, Marketing, Prijsbeleid, marktbenadering, verkoopstrategie en marktanalyse maar enkele van de vele begrippen bij het opzetten van de succesvolle afdeling verkoop. Vele bedrijven investeren grote sommen voor het motiveren van hun verkopers. Echter, op motivatie alleen kun je geen meerwaarde verwezenlijken. Verkopen is een mix van inzicht in het product, je klanten en de concurrentie. Door je verkopers op te leiden zodoende meer inzicht te krijgen in deze materie, geef je automatisch een boost aan hun zelfvertrouwen en motivatie. Een goed opgeleide verkoper helpt je de omzet én winstmarge binnen jou bedrijf drastisch te verhogen.

 

PINSO HEEFT ERVARING BINNEN DE KLEDINGSINDUSTRIE

Via ons netwerk van experten kunnen wij jou de juiste oplossingen aanbieden voor aangepaste opleiding en training van verkoopsters en verkopers werkzaam in de filialen.  Of het nu gaat om interim medewerkers dan wel vaste medewerkers.  Een goed getrainde medewerker geeft vertrouwen aan klanten bij het verzorgen van een op maat geleverd advies.  Tevens hebben wij alle ervaring in huis om ook de filiaalverantwoordelijken en regio verantwoordelijken meer inzicht te geven in het aansturen van de medewerkers binnen de filialen.

PINSO HEEFT ERVARING MET VERKOOP VAN TECHNIEK AAN PRODUCTIEBEDRIJVEN

Het analyseren van een behoefte binnen een markt of bij klanten is de “key to succes”.   Bij de verkoop van grondstoffen of techniek binnen een BtoB omgeving spelen imago en uiterlijke kenmerken van machines een mindere rol.   Energievebruik, productiesnelheid, productiecapaciteit en plaatsbeslag spelen een veel grotere rol bij het binnenhalen van een opdracht.  Een goed geïnformeerde verkoper die bovendien beschikt over de juiste verkoopstechnieken zal eerder slagen in het halen van de vooraf gestelde doelen. Goed opgeleide inkopers, combinatie aankopen met andere bedrijven en een moordende concurrentie eisen steeds meer van onze verkopers.   Wij helpen U door hen meer inzicht te geven, het aanleren van analysetechnieken en een eigen verkoopsstijl te ontwikkelen.

PINSO DIRECT SALES, INTERIM VERKOPERS

Een nieuwe afzetmarkt bewerken met een nieuw product.  Soms is het verstandiger om het bestaande team van verkopers binnen de huidige regio aan het werk te houden.   Het opzetten van een verkoopafdeling binnen een nieuwe branche of regio houdt altijd een risico in.   Zullen onze producten wel het nodige succes kennen ?   Kunnen wij voldoende omzet binnenhalen om kostendekkend, winstgevend te zijn ?  De huidige afdeling verkoop hiervoor reorganiseren of nieuwe verkopers aanwerven doe je pas wanneer er enige zekerheid bestaat omtrent het te behalen succes.   Via interim verkopers worden de kosten beheersbaar gehouden en krijg je de mogelijkheid de winstgevendheid van een zulk initiatief grondig te onderzoeken.   Tevens is het inzetten van een verkopers op interimbasis een uitstekend initiatief bij ziekte of wegvallen van een verkoper.